Valikko Sulje
Mansikoita, pensasmustilkoita, vadelmia ja omenia.

Mansikka

Polka on suosituin mansikkalajike, kypsyy keskikesällä. Marjat ovat suuria, pyöreitä ja punaisia. Polka on hyvin kestävä ja sopii hillo- sekä pakastemarjaksi. Polkan maku on raikas, mutta makea.

Honeoye kypsyy Polkaa aikaisemmin. Marjat ovat kookkaita, kartiomaisia ja kiinteitä. Honeoye on kaikista kestävin lajike. Sen maku on lievästi hapan ja hillosta tulee voimakasaromista.

Vadelma

Ottawa Maku on happamanimelä ja heikosti aromaattinen. Marjat sopivat sekä tuorekäyttöön että pakastukseen.

Pensasmustikka

Aino Suuret marjatertut kypsyvät elokuun alusta lähtien 2–3 viikon aikana. Isot siniset marjat ovat makeita, mietoja ja aromikkaita. Ne sopivat erinomaisesti tuorekäyttöön ja pakastukseen.

Alvar Isot tummansiniset marjat kypsyvät elokuun alusta lähtien 2–3 viikon aikana. Maku on makeahko ja mieto. Marjat soveltuvat erinomaisesti pakastukseen

Nort blue Marjat ovat todella suuria, tummansinisiä ja hapahkoja, mutta maukkaita.

Tyrni

Terhi Oranssi, pitkulainen marja on voimakasmakuinen ja sisältää paljon C-vitamiinia. Kypsä elo-syyskuussa

Tytti Oranssi, pitkulainen, hieman punertavakarvainen marja n. 12 mm pitkä. Maku voimakas, korkea C-vitamiinipitoisuus, kypsyvät elo-syyskuussa.

Tarmo Alkuperältään kotimainen luonnonkanta. Tiheä, pyöreähkö pensas, jossa jonkun verran piikkejä. Kestävä versolaikkutautia vastaan.

Omena

Konsta Hapan ja mietoarominen omena soveltuu talouskäyttöön. Lähes kauttaaltaan punaiset omenat ovat suuria tai keskikokoisia, malto valkoista ja karkeaa.

Pirja Hedelmä sopii tuoreena syötäväksi, sillä maku on miellyttävä ja mieto. Pyöreähköt omenat ovat keskikokoisia tai pieniä, pohjaväriltään keltaisia ja punaviiruisia.

Kirsikka

Huvimajan kirsikka Tällä kuulasmarjatyyppisellä kirsikalla on kohtalaisen isot, kirkkaanpunaiset, makeat ja mehukkaat marjat. Hedelmän sisus on vaaleaa ja mehu kirkasta.

Rauhalan morelli Morellit ovat yleensä hyvin happamia ja soveltuvat ensisijaisesti mehuihin ja hilloiksi, mutta ’Rauhalan Morelli’ soveltuu syötäväksi myös tuoreeltaan, sillä se on selvästi makeampi ja suurimarjaisempi kuin esimerkiksi hapanmarjaiset ’Stevnsbär’ tai ’Mustilan Morelli’.

Latvian Matala Hapokkaat, aikaisin kypsyvät marjat soveltuvat tuorekäyttöön sekä säilöttäväksi ja mehujen sekä viinien valmistukseen.